Een sportvloer afdekken is op verschillende manieren mogelijk.Sporthal afdekken
Afhankelijk van de voorkeur kunnen wij de sportvloer afdekken met diverse afdekmaterialen. Het komt vaak voor dat de sportvloer eemalig afgedekt dient te worden voor bijvoorbeeld een evenement, beurs of een feestje. Maar het is ook mogelijk om een afdekvloer aan te schaffen die regelmatig gebruikt kan worden en dus zeer duurzaam is. Voor het afdekken van sportvloeren dient rekening gehouden te worden met een aantal punten. Ik zal hie onder een aantal punten op noemen.

Een aantal vragen op een rijtje:

  • Is de ondergrond vlek of vocht gevoelig?
  • Moet de sportvloer vochtdicht worden afgedekt?
  • Welke activiteiten worden er op de sportvloer uitgeoefend?
  • Is het voor eenmalig gebruik of voor regelmatig gebruik?

Is de ondergrond vlek of vocht gevoelig?

Er zijn vele soorten sportvloeren. Denk bijvoorbeeld aan balletvloeren, tennisvloeren, gymzalen, of andere speciale sportvloeren. Afhankelijk van de gevoeligheid van de sportvloer dient bekeken te worden of de vloer bijvoorbeeld vlek of vochtgevoelig is. Ook de demping (veerkracht) dient meegenomen te worden in de keuze van het afdekmateriaal. Tegenwoordig is een sportvloer aan te passen aan de wensen van de gebruiker. En dat wil dus ook zeggen dat het afdekken van deze vloeren een serieuze zaak is. Daarom is het van groot belang een sportvloer te laten afdekken door een specialist. De Afdekservice is dan ook regelmatig voor diverse sportbonden de sportvloeren aan het afdekken.

Moet een sportvloer vochtdicht worden afgedekt?

In bepaalde gevallen is het verstandig de sportvloer vochtdicht te beschermen.Brandvertragende en vochtdichte afdekking.
Ook voor vlek of vocht gevoelige sportvloeren hebben wij diverse oplossingen. Een duurzame en mobile afdekvloer is de Taraflex Bateco afdekvloer van het wereldbekende Gerflor. Wij zijn leverancier van deze hoogwaardige en duurzame afdekvloeren. Deze afdekvloer wordt de eerste keer speciaal door ons op maat gemaakt zodat de afdekvloer vervolgens eenvoudig door de gebruiker gelegd en verwijderd kan worden. Bovendien is de Taraflex Bateco afdekvloer Brandvertragend. Een andere manier om een sportvloer vochtdicht af te dekken is om te kiezen voor Multi cover event. Dit afdekmateriaal kan indien het niet beschadigd is een aantal keer gebruikt worden en is voordeliger dan de Bateco afdekvloer.

Multi Cover Event is een sterk afdekvlies met een anti-slip onderkant welke
vochtdicht is en een vocht absorberende toplaag waardoor het vocht opgenomen wordt zodat het niet glad wordt. De Multi cover event wordt doorgaans de eerste keer door ons op maat gelegd en vervolgens is het voor de gebruiker eenvoudig op te rollen en te leggen. (Niet brandvertragend.)

Als laatste is het ook mogelijk om de sportvloer vochtdicht af te dekken doorSportvloer afdekken met stucloper
het gebruik van stucloper. Stucloper is een vochtdicht dubbel PE-gecoat afdekkarton en is in diverse diktes en varianten verkrijgbaar.

Onze stucloper is altijd van een A-kwaliteit en wordt toegepast op allerlei harde vloeren. Stucloper is eenmalig te gebruiken en wordt door ons gelegd en verwijderd. Wij adviseren altijd de extra dikke stucloper te gebruiken.

Stucloper is nooit brandvertragend.

FSC logo

Wij gebruiken milieuvriendelijk stucloper met FSC / PEFC certificering. Dit betekent ondermeer dat papierproducten uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is. Alle grote milieuorganisaties bevelen FSC / PEFC aan. (Niet brandvertragend.)

Welke activiteiten worden er op de sportvloer uitgeoefend?

Wanneer u een sporvloer wilt afdekken is het verstandig te bekijken welke activiteiten er op de afdekvloer worden gedaan. Voor een snuffelmarkt is een ander afdekmateriaal te gebruiken als voor een sportgala of lezing. Het kan zijn dat de uitstraling of de fuctionaliteit een belangrijke rol spelen in de keuze van het afdekmateriaal. Door het afdekken met evenemententapijt is bijvoorbeeld een aangename sfeer te creeren. Evenemententapijt is nooit vochtdicht. Het evenemententapijt is leverbaar in diverse kleuren en is brandvertragend en niet brandvertragend leverbaar.

Is het voor eenmalig gebruik of voor regelmatig gebruik?

Eenmalig een sportvloer afdekken of de afdekvloer regelmatig gebruiken. De keuze hangt af van een aantal punten.

  • Is er opslag aanwezig?
  • Budget
  • Regelmatig terugkerend event.
  • Eenmalig event.

Een sportvloer afdekken is een serieuze zaak. Laat daarom de sportvloer door ervaren mensen afdekken. Onze afdekservice heeft ervaring op het gebied van sportvloeren afdekken en zorgt voor een vakkundig afgedekte vloer. In overleg wordt bepaald welke afdekvloer voor uw situatie het beste is.